Ineke's
Massage- en Nagelsalon

Maak een afspraak 0229-573954

Massage

Een massage is goed voor lichaam en geest, maar helpt ook bij een blessure of overbelasting na het sporten. Maar niet alleen bij het sporten. Ook dagelijkse werkzaamheden kunnen leiden tot lichamelijke klachten. Denk hierbij aan een baan in de zorg of de bouw met veel repeterende bewegingen.

 

Ontspanningsmassage

Deze vorm is erop gericht om spieren en spiergroepen te stimuleren, activeren, doorbloeden en uiteraard te laten ontspannen. Het kan een goede ondersteuning geven bij oververmoeidheid, stress, depressieve klachten of burn-out. Het is sowieso een heerlijk verwenmoment voor jezelf in deze hectische tijd.

 

Sportmassage

 Sportmassage houdt de conditie van de spieren op peil. Door intensieve strijkingen en knedingen bevordert het de doorbloeding van de spieren en het afvoeren van afvalstoffen.

Een sportmassage is geschikt:

  • bij stijve en vermoeide spieren,
  • bij het verhelpen en voorkomen van blessures,
  • bij krampklachten in de spieren, bv. in de kuit,
  • na een intensieve training of wedstrijd.

Een sportmassage mag niet worden ondergaan bij een ontsteking of spierscheuring of een open wond.

 

Hot-stone massage

Deze vorm van massage is vooral gericht op heerlijk ontspannen met warme basaltstenen. Deze stenen worden vooraf verwarmd tot ongeveer 50 graden en houden heel lang hun warmte vast.

De hot-stone massage is een weldaad voor de spieren. Het helpt afvalstoffen af te voeren en brengt het lichaam meer in balans. Het helpt tevens voor een goede doorbloeding. Deze massage is aan te raden bij wat kouder weer.

 

Manuele lymfedrainage

Deze massage wordt toegepast bij mensen met vochtproblemen. De massage omvat vele facetten. In mijn praktijk heb ik dit bij verschillende personen met positief effect toegepast. Bij deze massage is het raadzaam om de behandeling vooraf met mij te overleggen

comments are closed